BACKYARD by | n Yokohama

sketch / image
DOWNLOAD
  • 2014.09
for by | n

The shop design for by | n, an original brand with all nendo-designed products located in the Seibu Sogo department stores in Tokyo’s Ikebukuro and Shibuya, and in the Yokohama Sogo department store. BACKYARD refers both to a shop’s storage space or loading dock and a tiny paradise for children, an outdoor space for free play. We wanted to combine the novelty of the commercial back yard, in which new products arrive straight from the workshop, with the excitement of playing in the back yard at home. Simple white fixtures bring out the rich variety of the different products, and the plinths and stands’ plywood texture appears gradually towards the base. Most shops hide the plywood base of their fixtures under licks of paint, so showing it like this brings the shop’s ‘backyard’ into the shop itself, casually and nonchalantly creating a link between the hidden world of production and the shopping experience. We thought this design would offer a tantalising glimpse into the back of the shop, and provide a space that’s truly appropriate as a BACKYARD.

backyard_sketchBACKYARD_by_n_yokohama01_masaya_yoshimura BACKYARD_by_n_yokohama02_masaya_yoshimura BACKYARD_by_n_yokohama03_masaya_yoshimura BACKYARD_by_n_yokohama04_masaya_yoshimura BACKYARD_by_n_yokohama05_masaya_yoshimura BACKYARD_by_n_yokohama06_masaya_yoshimura BACKYARD_by_n_yokohama07_masaya_yoshimura BACKYARD_by_n_yokohama08_masaya_yoshimura BACKYARD_by_n_yokohama09_masaya_yoshimura

Photographer : Masaya Yoshimura