fireworks house

sketch / image
DOWNLOAD
  • Saitama
    Private House
  • 2005.12
JCD Design Award / Award Winner

Residents of Japan’s Chichibu region look forward eagerly to the annual December fireworks festival. Our client wanted her elderly mother to be able to watch the fireworks. We designed a house that let her see the fireworks from inside. We concentrated the plumbing and other utilities in the centre of the first floor, and surrounded them with living space in a wheelchair-accessible open plan. We turned the second floor into a plain stage, thought about the direction of the house, and replaced part of the roof with glass panels so that the fireworks could be seen from upstairs. The space can only be used once a year, but it strengthens bonds between family and friends.

068_fireworks_house_sketchfireworks_house01 fireworks_house02fireworks_house05fireworks_house03fireworks_house04 fireworks_house07 fireworks_house08 fireworks_house09 fireworks_house10 fireworks_house06

Photographer : Daici Ano