key to style

sketch / image
  • 2015.08
for Seibu department store

“key to style” is the women’s fashion floor within the main building of the Seibu Shibuya department store. It is connected by a walk-way with the “COMPOLUX” floor on the third floor of the annex building that we designed in 2013, and has a more casual feel by targeting the young customer. We wanted to create a dynamic setting while maintaining the connection with the “COMPOLUX” area that was inspired by a cozy European park. Hence, we decided on the “mobile amusement park” that is held at parks as the design theme. The colours are based on a monotone colour scheme, while to add some accent the ceiling was coloured blue and wood was used in some parts, .which helps to enhance the colour and the sense of texture of the products. The design of the sales area is inspired by a circus tent, and the collection of the brands are arranged to give the impression of market stalls. The fixtures of the accessory floor were inspired by wagons. The flooring scheme of the “COMPOLUX” uses grey plastic floor tiles that are laid out in a herringbone style. To follow this scheme, we made the same colour change gently using the gradation effect along the passage that connects the annex bldg. and the main bldg.. In the “key to style” area we enhanced the contrast of the colours of the plastic floor tiles incorporating striped patterns. The sales area surrounds the escalator, around which a circular line is formed for people to walk through. Cross shaped passages that run diagonally were added to this area in order to improve the flow of people and create a line of sight. The project became one of, not simply designing a space, but to think of theSeibu Shibuya department store as a whole and to expand the concept of COMPOLUX.key_to_style_sketch key_to_style01_takumi_ota key_to_style02_takumi_ota key_to_style03_takumi_ota key_to_style04_takumi_ota key_to_style05_takumi_ota key_to_style06_takumi_ota key_to_style07_takumi_ota key_to_style08_takumi_ota key_to_style09_takumi_ota key_to_style10_takumi_ota key_to_style11_takumi_ota key_to_style12_takumi_ota key_to_style13_takumi_ota key_to_style14_takumi_ota key_to_style15_takumi_ota key_to_style16_takumi_ota key_to_style17_takumi_ota key_to_style18_takumi_ota key_to_style19_takumi_ota key_to_style20_takumi_ota key_to_style21_takumi_ota key_to_style22_takumi_ota key_to_style23_takumi_ota key_to_style24_akihiro_yoshida key_to_style25_akihiro_yoshida key_to_style26_akihiro_yoshida key_to_style27_akihiro_yoshida key_to_style28_akihiro_yoshida key_to_style29_akihiro_yoshida key_to_style30_akihiro_yoshida key_to_style31_akihiro_yoshida key_to_style32_akihiro_yoshida key_to_style33_akihiro_yoshida key_to_style34_akihiro_yoshida key_to_style35_akihiro_yoshida key_to_style36_akihiro_yoshida key_to_style37_akihiro_yoshida key_to_style39_akihiro_yoshida

Collaborator : mmk
Photographer : Takumi Ota (interior), Akihiro Yoshida (fixtures)